FAQ

Što su folije?

Folije Llumar svrstavaju u veliku obitelj zaštitnih, tankih folija koje služe višestrukoj svrsi. Namjena im je aplikacija na staklene površine i izrađene su od poliesterskih folija najveće kvalitete i optičke čistoće, tretirane, presvučene premazima i laminirane kroz vakuumsko metaliziranje, prskanje premaza, kemijskim bojanjem i pigmentacijom. Ovi specijalni adhezivi i premazi otporni na ogrebotine čine foliju ekstremno izdržljivom i dobro se spaja sa staklom i ostalim materijalima.

Oko 180 jedinstvenih folija koriste se u aplikacijama za vozila, za arhitektonska i stambena rješenja kako bi kontrolirali sunčevu toplinu, bliještanje, UV zračenje, te omogućili dekoraciju bojom ili uzorkom.

Ostale se koriste kako bi učinile staklo sigurnijim i čvršćim, a također i da zaštite lak i boju vozila od abrazije i kamenčića.

Kako ćete dobiti kvalitetnu hidroizolaciju?

Na tržištu postoji svakim danom sve više raznih rješenja koja se nude kao kvalitetna hidroizolacija. Sasvim nam je jasno da moramo biti zbunjeni kad je u pitanju koje rješenje izabrati i kako uopće imati povjerenja u dobar proizvod. Kad i izaberemo dobar proizvod onda nam predstoji još jedna prepreka , a to je kvalitetna izvedba i prava garancija u koju možete imati povjerenja..

Kod odabira pravog i kvalitetnog materijala prije svega provjerite proizvođača koji taj materijal proizvodi. Provjerite koliko je prisutan na svjetskom tržištu i koje su njegove globalne reference. Isto tako jako je bitno da je materijal koji želite upotrijebi pogodan za vaše podneblje na kojem se nalazite, jer sigurno bez obzira na njegovu kvalitetu, neće biti podoban za mediteran ako je modificiran za kontinentalno područje.

Kod odabira kvalitetnog izvođača provjerite njegove reference i kakvu vam garanciju može pružiti. Često puta se dogodi da dobar proizvod u krivim rukama proizvede štetu kakvu ne možete ni zamisliti.

Najvažnije je pravilna dijagnostika problema i tada primijeniti rješenje koje je najbolje za tu situaciju. Ne nasjedajte kad vam netko nudi samo svoj proizvod i za njega tvrdi da je on savršen, te da može riješiti bilo koji problem. Ne postoji ni jedan proizvod koji može riješiti svaku situaciju, ali zato grupa određenih proizvoda može u kombinaciji sa dobrom dijagnozom problema staviti isti pod kontrolu i postupno uz strogi nadzor samog postupka izvođenja radova dugoročno osigurati miran san od prodora vode u vaše prostore.

Vrlo je važno izabrati materijale koji se lako mogu obnavljati bez vidljivog spoja i nije ih potrebno uklanjati, jer to u mnogočemu gomila troškove, a to se može vrlo vješto izbjeći.

Kako spriječiti ulazak topline kroz staklene ili plastične površine?

U periodu od travnja pa do rujna mnogi od nas imaju problema sa prekomjernim zagrijavanjem prostorija u kojima boravimo ili radimo i pokušavamo se zaštiti od sunca svim raspoloživim sredstvima, ne mareći pri tome koliko ćemo potrošiti novaca , vremena i truda, a sve u svrhu toga da se osjećamo ugodno.

Najvažnije je to da se zaštitimo od sunčanih toplih i opasnih UV-zraka a da pri tome još uvijek imamo dovoljno dnevnog svjetla. Uz svu silu pomoćnih sredstava za zaštitu od sunca koje nam tržište nudi najčešća su ona koja uzimaju dnevno svjetlo čak do 70% ili ona koja ga uzmu u potpunosti i na taj način misle da su svoj problem riješili. Zamrače se i uključe svoje klima uređaje na najveću moguću razinu samo da bi se ugodno osjećali. U tom trenutku niko ne pazi koliko će potrošiti el. Energije i koliko mu tamni prostor ili umjetno osvjetljen uništava vid.

Zato razmišljajte o najboljoj zaštiti od sunca a da pri tome imate dovoljnu količinu dnevnog svjetla , da spriječite ulazak prekomjerne topline i prolaz UV zraka i da to bude što jednostavnije i što jeftinije.

Na tržištu postoje razne vrste folija i lakova za zaštitu od sunca koje se apliciraju direktno na staklene i plastične površine. Jednostavna je aplikacija ali se ne upuštajte u to sami jer će vam uzeti puno vremena a i krajnji rezultat samog vizualnog izgleda mogao bi biti poražavajući. Samom nekvalitetnom aplikacijom i sam materijal koji se ugrađuje bez obzira ako se to radi i o njakvalitetnijem proizvodu neće izdržati svoj vijek garancije kojeg mu proizvođač daje.

Zato prepustite to profesionalcima koji za to školovani i certificirani te znaju kako se to radi ne ostavljajući pri tome za sobom nered i lošu izvedbu čak i sa manje kvalitetnim materijalima.

Hoće li folije iskrivljavati vizualni dojam prilikom gledanja kroz prozor?


Profesionalno postavljene LLumar folije su vizualno nevidljive nakon postavljanja, te su ekstremno optički čiste. Veliki broj arhitektonskih folija spojene su sa staklom specijalnim adhezivom za nanošenje zvanim "CDF", što znači "prozirno, bez iskrivljavanja". Većina korisnika složiti će se da će vizualna oštrina često biti povećana sa LLumar folijom zbog činjenice da je smanjeno bliještanje, što uvelike smanjuje naprezanje očiju.Profesionalno postavljene LLumar folije su vizualno nevidljive nakon postavljanja, te su ekstremno optički čiste. Veliki broj arhitektonskih folija spojene su sa staklom specijalnim adhezivom za nanošenje zvanim "CDF", što znači "prozirno, bez iskrivljavanja". Većina korisnika složiti će se da će vizualna oštrina često biti povećana sa LLumar folijom zbog činjenice da je smanjeno bliještanje, što uvelike smanjuje naprezanje očiju.

Često vidim ljubičastu foliju punu mjehurića na prozorima vozila. Hoće li se isto dešavati i LLumar foliji?

To se neće dogoditi. Mjehurići i ljubičasta boja kod folija je znak prozorske folije niske kvalitete, čiji adheziv za postavljanje i komponente boje su se raspali. LLumar folije posjeduju garancije protiv ovoga, koristeći stabilniju i napredniju kemiju boje i/ili permanentne slojeve metala koji s vremenom ne blijede. LLumar HPR adheziv poznat je diljem svijeta zbog vlastite čvrstoće, izdržljivosti i optičke čistoće. U biti čini se da se primjećuju jedino folije loše kvalitete, a profesionalne instalacije prolaze neprimjećene, označavajući ih kao "tvornički zatamnjeno staklo". Sve LLumar folije dolaze s tvornički potkrijepljenom garancijom nakon postavljanja od strane ovlaštenog LLumar postavljača.