Znak Hrvatska kvaliteta od 04.2017.

Znak Hrvatska kvaliteta od 04.2017.

Prošlo je 20-ak godina od inicijalne ideje koju je pokrenula Hrvatska gospodarska komora, s ciljem stvaranja vizualnog identiteta visoko kvalitetnih proizvoda i usluga temeljenih na dugogodišnjem iskustvu i znanjima te razvojno- istraživačkom radu, invenciji, kreaciji i tradiciji.
Godine 1997., znakovi "Hrvatska kvaliteta" i "Izvorno hrvatsko" krasili su tada samo 6 hrvatskih proizvoda, no i tada, kao i danas, proizvođačima tih proizvoda dodijeljeni znakovi znače svojevrsnu nagradu za dugogodišnje uloženo znanje, iskustvo i trud u njihovu kreiranju, održavanju kontinuiteta u kvaliteti i njezinom unapređivanju, te jačanju prepoznatljivosti proizvoda i usluga, na domaćem i inozemnom tržištu.
U suradnji s nositeljima znakova kvalitete Hrvatska gospodarska komora gradi već dugi niz godina vizualni identitet kvalitetnih hrvatskih proizvoda i usluga, a provođenjem brojnih promotivnih aktivnosti, poput "Kupujmo hrvatsko", podiže svijest potrošača o kvaliteti hrvatskih proizvoda i usluga koje se vizualno prepoznaju po znakovima kvalitete "Hrvatska kvaliteta" i "Izvorno hrvatsko".

Znak Hrvatska kvaliteta nose proizvodi Republike Hrvatske, koji udovoljavaju višoj razini kvalitete od one koja je utvrđena zakonskim okvirima i normativnim kriterijima za vrstu i kategoriju proizvoda.

Znak Hrvatske kvalitete jest priznanje hrvatskom proizvođaču i proizvodu, a ujedno i jamstvo potrošaču, kako je riječ o proizvodu koji zadovoljava najvišu razinu kvalitete i predstavlja vrh svjetske ponude.

Tako je tim tehničkih stručnjaka posjetilo i naše poslovne prostorije u sklopu Trius centra, na Jankomiru, te su se detaljno upoznali sa našim proizvodima i uslugama, i na temelju viđenog, donijeli pozitivno stručno mišljenje i u konačnici smo potpisali Ugovor o pravo uporabe znaka Hrvatska kvaliteta.